projecten
projecten
news
news
home
fr
nl
en
team
contact
home
team
contact

Trèves 100

Het project dat in de Trierstraat 100 te Brussel gelegen is voorziet de transformatie van een kantoorgebouw in een ensemble van een commerciële zone op gelijkvloers en 57 appartementen op de verdiepingen. Er zijn 33 parkeerplaatsen in de kelder voorzien. Het programma geeft een antwoord op de dringende vraag voor een gemengde exploitatie in de wijk rond de Wetstraat. De gevels baseren zich op een wisseling van open en gesloten delen.

De sokkel waar zich de commerciële zone bevindt bestaat grotendeels uit glas. Op de verdiepingen volgt de wisseling van vensters en gesloten delen een gelijkmatig raster. De gesloten delen worden in pleisterwerk uitgevoerd. De straatkant van het gelijkvloers wordt met een donkere baksteen bekleed die met het pleisterwerk contrasteert en die een sokkel vormt waarop het gebouw kan rusten. De terugliggende bovenste verdieping is met zink bekleed. Aan de achtergevel wordt een metalen constructie voor de gevel gesteld die als structuur dient voor de terrassen van de verdiepingen 1 tot en met 6, de zonnewering en de klimplanten .

Op energetisch vlak streeft het project naar een waarde van K30 en E50 indien een performante buitenschil voorzien wordt, een efficiënte zonnewering (zonnewerend glas, terrassen, verplaatsbare zonnewerend schermen) en efficiënte economische technieken ( ventilatie met warmte recuperatie).

 

 

1000 - Brussel

Cetibel

Heuivesting

3.728 m²

Lopend Project

PDF Downloaden