projecten
projecten
news
news
home
fr
nl
en
team
contact
home
team
contact

RTL House

Het nieuwe RTL-TVI-hoofdkantoor op de hoek van de Leuvensesteenweg en de Georginlaan (gemeente Schaarbeek in het Brussels Gewest) groepeert alle activiteiten van RTL-TVI, namelijk de administratie en alle radio- en tv-studio’s. Het gebouw beslaat 18.500 m² boven de grond, verdeeld over vijf niveaus, en twee ondergrondse verdiepingen met 310 parkings. Met nauwelijks 18 maanden tussen de eerste spadesteek en de verhuisdag was vooral de planning respecteren een krachttoer.

De gebruikte technologieën zijn uniek in Europa en er zijn 700 km kabel onder de verhoogde vloeren weggewerkt. “Het pand beslaat 4 niveaus en is opgedeeld in twee (Noord en Zuid). Een “loopbrug”, die wordt gesymboliseerd door de redactie van de twee eenheden -Radio (in het noorden) en Televisie (in het zuiden)- verbindt beide delen. Noord is opgebouwd rond een binnenplein zodat de kantoorruimten in daglicht worden ondergedompeld.

Zo worden rond het atrium twee kantoortraveeën van natuurlijk licht voorzien. Licht was een essentieel gegeven in het architecturale programma want behalve het plateau van de redactie dat als een kantoortuin is opgevat, zijn alle andere ruimten met tussenwanden van elkaar gescheiden. De RTL-bedrijfscultuur stoelt op een belangrijke pijler: een gemeenschappelijke redactie tussen radio en televisie voor een betere visie op de actualiteit waarbij de teams in een grote ruimte rond het atrium worden verenigd. De andere diensten werken in kantoren die van tussenwanden zijn voorzien.”

 

 

1030 - Brussel

Media Corner

Kantoren - TV & Radio Studios

18.500 m²

Gerealiseerd - 2007

PDF Downloaden